WielerSportClub Oostakker-Lochristi

WielerSportClub Oostakker-Lochristi is een dynamische wielerclub voor cyclotoeristen en mountainbikers aangesloten bij Cycling Vlaanderen met een rijke traditie en grote ervaring in fietsuitstappen in binnen- en buitenland.

Als club organiseren wij tal van cyclotochten onder de vlag van Cycling Vlaanderen. Deze toertochten worden met héél veel zorg voorbereid door specialisten van het terrein. Als startplaats gebruiken we de zalen van het scholencomplex Edugo te Oostakker. Daarnaast organiseren wij elk jaar of om de twee jaar een buitenlandse activiteit. In het verleden fietsten we reeds naar de Vogezen (550 km), Lourdes (1200 km), Rome (1830 km) maar ook naar Frans-Vlaanderen, Limburg, verder ook in Ardennen-Eifel, Oostenrijk, Friesland, Auvergne, Jura, Vercors, Champagne, Boulonnais, Kreta (Griekenland), Moezel (Duitsland), Hospital de Orbigo (Spanje), Mallorca en Italie enz.

Fietstocht in ‘Hospital de Orbigo’ Spanje, verbroederd met een plaatselijke club! (2009)

Wij hebben geen klassement voor kilometervreters, omdat wielertoerisme geen competitiesport is maar recreatief moet beoefend worden. Onze leden hebben een vrije keuze om deel te nemen aan fietstochten. Al voorzien wij wel vanuit het bestuur “wekelijkse clubstarts” op verschillende locaties zodat we toch geregeld samen kunnen starten en aankomen. In Cycling.be, het tijdschrift van Cycling Vlaanderen, welke ieder aangesloten lid van WBV gratis ontvangt steekt een zomerkalender en winterkalender waarin alle organisaties vermeld staan, deze geven u de kans om deel te nemen aan verschillende ritten (naar keuze) voor het behalen van bepaalde laureaatschappen.

Onze club kan zich onderscheiden van andere clubs doordat we geen gebruik maken van één of meerdere hoofdsponsors. Daarom hebben wij dan ook onze eigen fietskledij zonder publiciteit, op onze kledij staat enkel het logo van de club en onze website vermeld.

Om de interactie met onze leden hoog te houden worden er wekelijks mails verstuurd met informatie over fietstochten en verslagen van fietstochten die reeds gepasseerd zijn.

Wij zijn een familiale club zonder prestatiedrang waar het fietsplezier centraal staat!

Ghislain Roels

Ere - Voorzitter

Wij onderscheiden ons van andere clubs door onze zelfstandigheid zonder sponsors. In onze club leeft het wielertoerisme als sport, niet als competitie.

André Oosterlinck

Secretaris

De parcours van onze eigen organisaties zijn met veel liefde en deskundigheid uitgezocht en meervoudig getest. Wij garanderen een mooi parcours met een goed georganiseerde bevoorrading!

Erwin Van Damme

Parcoursbouwer